Setup Menus in Admin Panel

Wat ik graag doe

Onderzoeken & maken

Ik heb altijd al vragen gesteld over hoe de wereld, en alles daarin, werkt. Ik ben er nooit mee opgehouden. Van huis uit ben ik dan ook wetenschapper. Bijna was ik echt dat clichébeeld van een onderzoekende wetenschapper geworden: een natuurkundige. Door toevallige keuzes, persoonlijke voorkeuren en omdat ik uit een creatief nest kom, ben ik uiteindelijk echter opgeleid om film, televisie, en nieuwe media zoals internet, games en social media kritisch te beschouwen, te analyseren en in een historische context te plaatsen. Maar ik houd ook heel erg van het creatieve proces en heb me dus in de loop der jaren tijdens opleiding en werk ook gestort op het maken van producten in al die media.

En ik verdiep me nog steeds graag in andere onderwerpen…

En al heel lang staat daar een belangrijk interesseveld prominent voorop: leren en hoe mensen dat doen.

Het liefst combineer ik de twee. Ik houd mij bezig met de volgende vraag: Hoe kunnen we bovengenoemde media inzetten om mensen beter te laten leren. Hoe kunnen we beeld, verhaal, interactie inzetten om mensen zich de kennis, vaardigheden en concepten die een vak, een expertise, een werkveld omvatten beter eigen te laten maken?

Wat ik al jaren fantastisch vind aan het filmvak, is misschien wel net zo geweldig aan het maken van onderwijs. Dat je het perfecte excuus hebt om ergens helemaal in te duiken, je onder te dompelen in iets wat je interesseert, om domme vragen te stellen, overal binnen te komen en mee te mogen kijken (of het op zijn minst te vragen). Dat het je een berg aan informatie oplevert, die je moet doorgronden, structureren en conceptualiseren en waar je de essentie uit moet filteren. Om die vervolgens met al je creativiteit begrijpelijk en pakkend te presenteren aan kijkers of lerenden. Mensen die jouw hele proces niet mee hebben gemaakt en toch na het zien of doorlopen van jou eindproduct precies moeten voelen, weten en kunnen wat je bij het ontwerpen ervan voor ogen had. En dat soms de onvoorziene gevolgen en toevalstreffers nog mooier zijn dan wat je ooit had kunnen bedenken.

Ik denk dat dit een werkveld is waar ik mijn leven niet op uitgekeken raak!

4 mei 2022
(c) 2021 Kritisch & Creatief, Alle rechten voorbehouden Website gemaakt door Get Responsive