Stel Menus in in het Admin Paneel

Kritisch & Creatief

Over mij…

Ik ben mediawetenschapper en ontwerper van leer- en ontwikkeltrajecten,  trainingen, workshops en e-learning.

Ik houd van onderzoeken, kritische vragen stellen, nieuwe ideeën opdoen en andere werelden leren kennen, maar ook van het creatieve maak- en ontwerpproces en het opleveren van een bruikbaar eindproduct.

Ik doe graag goed onderzoek naar de vraag voor ik met oplossingen kom. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we leren en ontwikkelen beter én leuker kunnen maken voor alle betrokkenen als we  ‘de vraag achter de vraag’ naar boven kunnen krijgen en vervolgens gebruikmaken van nieuwe inzichten en technieken om hem op te lossen.’

Music benefits your brain - TED-ED

Mijn ontwerpen en oplossingen onderscheiden zich door aandacht voor breinvriendelijk leren en door het gebruik van een blend aan verschillende media en uiteenlopende werkvormen.

Ik maak graag gebruik van creatieve vormen zoals film en verhalen, games en andere spelvormen, social media en online tools.

De hedendaagse neurowetenschap bewijst steeds meer dat creativiteit, verbindende verhalen en emoties als genot, spanning en verassing ons ook ECHT beter laten leren en veranderen. Daarmee wordt mijn intuïtieve manier van werken steeds meer ‘evidence based’

Aansluiten bij de wens en motivatie van de lerende is ook van groot belang in mijn ogen. En ook dat wordt door meer en meer onderzoek ondersteunt. Kijk maar eens naar de video over “Drive” hiernaast.

Ook van groot belang is het beginnen van een verandering bij het kijken naar wat er al goed gaat. Een aanpak die daarbij aansluit -en er op doorbouwt wanneer er naar oplossingen wordt gezocht- blijkt vele malen effectiever. Omdat mensen positiever en met meer goede moed beginnen aan een veranderproces. Wat overigens niet wil zeggen dat echte problemen niet aangepakt en onderzocht worden! Deze manier van werken kiest alleen voor een iets andere insteek. Oplossingsgericht werken, Appreciative Inquiry en andere waarderende aanpakken hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdient.

Oplossingsgericht werken

Daniel Pink "Drive"- by RSA Animate

Dus een mensgerichte, multimediale, breinvriendelijke aanpak met oog voor het versterken van talent en sterke punten en het oplossen van vraagstukken. Daar mag je me ’s nacht voor wakker maken!

Neem vrijblijvend contact op…

Voor meer informatie kun je altijd contact met me opnemen.

Samen kijken we wat ik voor jou of je bedrijf betekenen kan.

Contact opnemen

Weblogo_web

 

(c) 2016 Kritisch & Creatief, Alle rechten voorbehouden
Website gemaakt door Get Responsive