Setup Menus in Admin Panel

Over mij…

Ik ben mediawetenschapper en ontwerper van leer- en ontwikkeltrajecten,  trainingen, workshops en e-learning.

Ik houd van onderzoeken, kritische vragen stellen, nieuwe ideeën opdoen en andere werelden leren kennen, maar ook van het creatieve maak- en ontwerpproces en het opleveren van een bruikbaar eindproduct.

Ik doe graag goed onderzoek naar de vraag voor ik met oplossingen kom. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we leren en ontwikkelen beter én leuker kunnen maken voor alle betrokkenen als we  ‘de vraag achter de vraag’ naar boven kunnen krijgen en vervolgens gebruikmaken van nieuwe inzichten en technieken om hem op te lossen.’

Music benefits your brain - TED-ED

Mijn ontwerpen en oplossingen onderscheiden zich door aandacht voor breinvriendelijk leren en door het gebruik van een blend aan verschillende media en uiteenlopende werkvormen.

Ik maak graag gebruik van creatieve vormen zoals film en verhalen, games en andere spelvormen, social media en online tools.

De hedendaagse neurowetenschap bewijst steeds meer dat creativiteit, verbindende verhalen en emoties als genot, spanning en verassing ons ook ECHT beter laten leren en veranderen. Daarmee wordt mijn intuïtieve manier van werken steeds meer ‘evidence based’

Aansluiten bij de wens en motivatie van de lerende is ook van groot belang in mijn ogen. En ook dat wordt door meer en meer onderzoek ondersteunt. Kijk maar eens naar de video over “Drive” hiernaast.

Ook van groot belang is het beginnen van een verandering bij het kijken naar wat er al goed gaat. Een aanpak die daarbij aansluit -en er op doorbouwt wanneer er naar oplossingen wordt gezocht- blijkt vele malen effectiever. Omdat mensen positiever en met meer goede moed beginnen aan een veranderproces. Wat overigens niet wil zeggen dat echte problemen niet aangepakt en onderzocht worden! Deze manier van werken kiest alleen voor een iets andere insteek. Oplossingsgericht werken, Appreciative Inquiry en andere waarderende aanpakken hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdient.

Oplossingsgericht werken

Daniel Pink "Drive"- by RSA Animate

Dus een mensgerichte, multimediale, breinvriendelijke aanpak met oog voor het versterken van talent en sterke punten en het oplossen van vraagstukken. Daar mag je me ‘s nacht voor wakker maken!

Changing Education Paradigms

Sir Ken Robinson on Changing the Education Paradigms with a wonderfull visual note animation by RSA Animate  

Wat ik graag doe

Ik heb altijd al vragen gesteld over hoe de wereld, en alles daarin, werkt. Ik ben er nooit mee opgehouden. Van huis uit ben ik dan ook wetenschapper. Bijna was ik echt dat clichébeeld van een onderzoekende wetenschapper geworden: een natuurkundige. Door toevallige keuzes, persoonlijke voorkeuren en omdat ik uit een creatief nest kom, ben ik uiteindelijk echter opgeleid om film, televisie, en nieuwe media zoals internet, games en social media kritisch te beschouwen, te analyseren en in een historische context te plaatsen. Maar ik houd ook heel erg van het creatieve proces en heb me dus in de loop der jaren tijdens opleiding en werk ook gestort op het maken van producten in al die media.

De grondslagen van mijn werk…

Het leven is waardevol en je moet het niet verspillen. Je moet ervan genieten en het betekenis geven.
Eén van de dingen waarvan ik – persoonlijk- het meest geniet is voortdurend nieuwe kennis en ideeen opdoen, nieuwe dingen leren, mezelf vaardigheden eigen maken, nieuwe connecties maken en al deze dingen benutten om betekenisvolle dingen te creëren in mijn leven. In dit artikel zet ik uiteen waarom ik doe wat ik doe en verwijs ik door naar voor mij inspirerende mensen en TED talks.

Neem vrijblijvend contact op…

Voor meer informatie kun je altijd contact met me opnemen.

Samen kijken we wat ik voor jou of je bedrijf betekenen kan.

Contact opnemen

Weblogo_web

 

(c) 2021 Kritisch & Creatief, Alle rechten voorbehouden Website gemaakt door Get Responsive