Setup Menus in Admin Panel

Video als gereedschap bij leren, ontwikkelen en veranderen

Videoproductie

In mijn trainingen zijn we altijd veel aan het doen en maken. Je leert spelenderwijs veel theorie over video en hoe je het effectief inzet voor leren, ontwikkelen en veranderen. De focus daar ligt op het zelf leren doen. Uiteindelijk kan je zelf aan de slag om video’s te bedenken die passen binnen jouw training, leertraject of verandertraject. Je kan die zelf gaan maken, of laten maken door een expert. En je bent met die kennis in staat om de video’s een geïntegreerde rol te geven binnen de rest van je leerontwerp. Je kan zorgen dat de video op zijn plek is in het ontwerp en daar effectief zijn doel bereikt. Of dat nu is als kick- off, om kennis over te brengen, om aan te zetten tot het ondernemen van actie, om lesstof beter te laten beklijven, of om een casus te illustreren.

Maar soms staat het “zelf leren doen” niet voorop voor mijn klanten. Ze hebben NU een leertraject of training waar video een rol in moet spelen en het moet AF. Op tijd en onder budget…

En toch willen ze wel een video die zijn doel bereikt, niet zomaar een leuk flitsend filmpje. Dan helpt het als iemand de taal spreekt van leerdoelstellingen en organisatieontwikkeling.

Daarom doe ik ook conceptontwikkeling met klanten buiten mijn trainingen om. Na zo’n conceptontwikkeling ontstond regelmatig de vraag: en wie gaat het nu maken? Ik adviseer klanten altijd graag om vooral te werken met bestaande vertrouwde partners of afdelingen die het mogelijk maken voor weinig budget binnenshuis te produceren (een ROC waarvoor ik een opdracht deed had op een andere locatie een videoteam met studenten rondlopen. Win/Win!). Maar die connecties zijn er niet altijd. Of productiebureaus leggen de focus op video als doel. Terwijl het een middel zou moeten zijn.

Daarom werk ik nu samen met een ervaren editor en cameraman, Jaap de Goede, die ik al veel langer ken. We hebben samen goede ervaringen opgedaan, onder andere in een project voor de Stichting Hersenletsel Support. Door zijn achtergrond in de psychologie snapt ook hij dat de regels die opgaan voor entertainment video niet altijd op dezelfde manier opgaan voor video’s voor Leren, Ontwikkelen en Veranderen. En tegelijkertijd heeft hij uitgebreide ervaring in het maken van mooie, pakkende video’s met een goed verhaal. Video’s die bijdragen aan het achterliggende doel van de opdrachtgever. 

Voor grotere opdrachten hebben we beiden een uitgebreid netwerk van professionals om op terug te vallen.

Wil je met ons werken?

Bel 0624537989 om een intakegesprek in te plannen of mail naar saskia@kritischcreatief.wpprovider.nl voor een afspraak.

Wil je zelf leren videoconcepten te ontwikkelen? Geef je dan hier op voor de wachtlijst om de beste aanbiedingen te ontvangen zodra de training weer beschikbaar komt.

Storyboarden dwingt je om je verhaal in beelden te vertalen. Het is gek om je te realiseren hoe makkelijk je anders in tekst en abstracte concepten blijft hangen.

Neem vrijblijvend contact op…

Voor meer informatie kun je altijd contact met me opnemen.

Samen kijken we wat ik voor jou of je bedrijf betekenen kan.

Contact opnemen

Weblogo_web

    Naam*

    E-mail*

    Bericht

    (c) 2021 Kritisch & Creatief, Alle rechten voorbehouden Website gemaakt door Get Responsive